Bönsallad med Räkor.
2 port (17points/port)
4 dl blandade bönor (skölj av dem väl, ska vara kokta o konserverade)
2 msk olivolja
1 avocado
2 kokta rödbetor (jag tog 4 för de var så små)
300g räkor (ca 500g med skal)
0,5 dl osaltade cashewnötter
1 knippe bladpersilja
1 tsk örtsalt
1 citron
1 msk honung
Gör så här:
- Häll av bönorna och blanda med olivolja, salt peppar.
- Skiva avocadon och dela rödbetor i klyftor.
- Lägg upp tillsammans med räkor.
- Hacka nötter (om man nu inte ätit upp dem innan), persilja och strö över tallriken.
- Blanda salt,saften från citronen och honungen och "skeda" över allt.
Denna rätt sägs ge full pott av proteiner, massor med zink och antioxidanter som C-vitaminer, selen och E-vitaminer. Järnet i persiljan gör att man får en extra skjuts av C-vitaminen i citronen.
Låt er väl smakas!! Kan säga att det var en överraskning smakmässigt för mig.
//Monica
1 kommentar:
Mmmm ser riktigt gott ut, får nog testa detta imorgon. Hoppas du mår bättre =)
Skicka en kommentar