torsdag 23 februari 2012

Bönsallad med räkor.

Då har jag testat något nytt på matfronten. Hittade receptet i tidningen Amelia Träning och Pepp. Denna rätt ska tydligen ha en Antiage Effekt ;) hehehe inte för att jag är gammal men man kan väl alltid testa. Så sagt och gjort ner och handla och mumsade i mig cashewnötterna innan de ens hant komma på tallriken. UPPS!!! Nåja jag fick dem i mig i alla fall. ;)

Bönsallad med Räkor.
2 port (17points/port)

4 dl blandade bönor (skölj av dem väl, ska vara kokta o konserverade)
2 msk olivolja
1 avocado
2 kokta rödbetor (jag tog 4 för de var så små)
300g räkor (ca 500g med skal)
0,5 dl osaltade cashewnötter
1 knippe bladpersilja
1 tsk örtsalt
1 citron
1 msk honung

Gör så här:
  • Häll av bönorna och blanda med olivolja, salt peppar.
  • Skiva avocadon och dela rödbetor i klyftor.
  • Lägg upp tillsammans med räkor.
  • Hacka nötter (om man nu inte ätit upp dem innan), persilja och strö över tallriken.
  • Blanda salt,saften från citronen och honungen och "skeda" över allt.

Denna rätt sägs ge full pott av proteiner, massor med zink och antioxidanter som C-vitaminer, selen och E-vitaminer. Järnet i persiljan gör att man får en extra skjuts av C-vitaminen i citronen.

Låt er väl smakas!! Kan säga att det var en överraskning smakmässigt för mig.

//Monica

1 kommentar:

Pia sa...

Mmmm ser riktigt gott ut, får nog testa detta imorgon. Hoppas du mår bättre =)