tisdag 22 januari 2013

Lite släktforskning


Satt och tittade lite inne på Ancestry där jag har mitt släktträd och hittade då en annan släkting som också forskar om min/vår släkt.
Lite kul det här faktiskt för det är ju inte helt lätt att hålla rätt på allt. När det sedan kommer till foto så är det desto svårare för man har ju inte så många foton från typ 1856!!!! Eller så är det så att man vet inte vem det är som är med på bilderna och så kan det ju nog vara för många.
Jag hittade i alla fall dessa här bilder på min Gammelfarfars far Ola Jönsson som föddes den 30 nov 1856 och foto på hans maka Johanna Persdotter som föddes den 22 feb 1862.
Ska nu titta lite till för att se om man kan få fram lite mer information. Jag fick ett ordentligt stopp på Ola då jag hade lite fel information om honom. Men nu har jag kommit till klarhet. Så jag tackar min släkting för att han bringade lite ljus i min tråd. :)

//Monica

2 kommentarer:

Ejris sa...

visst är det kul med gamla fotografier. har min farmors och farfars föräldrar.tagna nån gång runt sekelskiftet skulle jag tro. vilken gruva det vart med fotografier hela vägen ner...hur såg det ut på 1600 talet...=)hihihihih

jag forskar just ni på gubbens sida ..o blir så frustrerad när man inte hittar det man letar efter*mutter* =) men det är väl halva gejen med forskningen alls ska inte gå på räls;)

Anonym sa...

Kul. Själv har jag inte hittat några kort på ancestry. Men en och annan som har samma personer några generationer tillbaka. Men oftast så har jag hittat mer info än dom. Är nu längre bak än hfl sträcker sig på ett ställe men har en skiva över Halland som är till stor hjälp nu.

/ Johan N