torsdag 15 januari 2009

Arkitektur detaljer nr 13 dag 15


Jag har lekt som en galning i photoshop med denna bild. Orginalet var så intetsägande att jag var tvungen att testa lite olika tips och trix som jag lärt mig. Man kan tycka att jag kanske tagit i för mycket men det är just det jag ville skulle komma fram. Jag ville att det skulle kännas som om flickan hoppade ur bilden. Denna bild är inte tagen idag men den är i alla fall tagen detta året så jag håller mig inom ramarna. Jag lägger med orginalbilden så ni kan se hur det såg ut innan jag satte igång med photoshop. Här har vi den. Sedan kan sägas att dessa statyer är konstverk som pryder hela strandpromenaden i Höllviken. Kan tyvärr inte komma ihåg vad konstnären heter eller vad temat på dessa skulle vara. Tycker i vilket fall som helst att de är vackra och tacksamma att fotografera. Kommer att ta flera foton här kan jag säga. Bronsstatyeter är det så därav den gröna färgen som lyser igenom lite.
Tack för titten.
Monica

8 kommentarer:

Jane sa...

Underbart foto, Monica!
Jag tycker absolut inte att du tagit i för mycket. Härligt med djupare färg på himlen, och hur statyn träder fram.

Ulrica sa...

Absolut bättre efter din dust med photoshop. Om du skulle klippa ut statyn och lägga den i ett eget lager för att sedan lägga på skugga kan det hända att det ser än mer ut som hon hoppar ut.

Namn: Jessica sa...

Vad duktig du är, kanonsnyggt! :-)

annette sa...

Ja, jag önskar jag hade lärt mej lite i photoshop, för Din bild är ju ursnygg efter Din behandling!

Annette

Maria sa...

WOW vad du har fått till det, ser att dina böcker kommit till nytta redan - var ska detta sluta :-).

Jasså du säger att statyerna är tacksamma? Får nog bege mig ner om resultatet blir så här fint!

Kram Maria

Maria i Sennan sa...

Leka med bilder-det gillar jag skarpt-du har verkligen "fått till det"
Maria i Sennan

Anonym sa...

Villken skillnad det blev efter att du lekt med den. Det ser nästan tredimensionellt ut. Jag tycker inte att du har tagit i för mycket.

Artlover sa...

Hej!
Jag har tittat på bilderna. Självklart var ditt redigerade foto mycket bättre än originalet. Enligt mitt tycke skulle du haft mer ludd eller en mjukare kantskärpa runt skulpturen så den inte ser alltför urklippt ut mot bakgrunden. Annars har du lyckats att få fram skulpturens skuggsida bra.