torsdag 22 januari 2009

Flytta 188 dag 22


I dag har jag minsann labbat lite med ramarna. Jag har innan inte kunnat få bilden till att sitta där jag ville och framför allt att stanna kvar där. Så morgonen har jag pysslat lite med det och äntligen hittat lösningen. Det tog lite tid men nu har jag fått "knix" på det.
Bilden tog jag för drygt en vecka sedan när jag var ute och promenerade. Jag skulle egentligen testa och se ifall man kunde få till en bra bild på fåglar i närbild, men de lyste med sin frånvaro denna dag. Så det fick bli lite gäss, det är ju fåglar det också. Dessa får representera ordet flytta för det är väl det de gör:o))
Bilden har jag ju som vanligt manipulerat i photoshop då den var totalt misslyckad. Det jag har gjort är fixat med curves, levels, hue/saturation. Lagt på mask och sedan "suddat" fram fåglarna igen (kommer inte ihåg vad det heter). Efter det så har jag suttit och klurat fram ramen. Kan ju säga att det var det som tog tid. Jag fick inte alla lager till att följa med som de skulle, utan de lade sig precis som de ville.
Övning ger färdighet heter det ju så fint. Nu vet jag i alla fall hur jag ska gå tillväga nästa gång.
Nu blir det bloggrunda en stund.
Här hittar du flera som bloggar om 365 dagar. Jag har även i min länklista några fler som gör det så titta där.
Monica

10 kommentarer:

Randi sa...

Läcker bild och bra jobbat.

Jovisst kan lagren komma att hamna lite varstans, men jag drar upp/ner dem där jag vill ha dem. Jag vet ju inte vilket bildbehandlingsprogram du jobbar i förstås, men så gör jag.
Kram Randi

Ejris sa...

härligt foto!

Maria i Sennan sa...

Visst flyttar dom-kanske e det någon sorts gäss-"bildtrix de e roligt de"men ganska farligt-man kan ju inte sluta........
Ha det
Maria i Sennan

carina sa...

Knixigt att få till det, och tid tar det.
men du har en skön bild, som du säger övning ger färdighet.

Veronica sa...

Vilket underbart foto!!
Det äär så fint när de flyttar eller anländer!!
=)

Ewa sa...

Jättefint. Va duktig du är.

Kram
/Ewa

annette sa...

Så jättefin bild, kan ju inte tro att den var helt misslyckad innan Du tog Dej an den i Photoshop!

annette

sari sa...

underbar bild!

Korngatan sa...

Det blev en bra bild med bra bakgrud tycker jag.

Ha det så länge. Fota på söndag

Ulrica sa...

Riktigt snygg bild och perfekt på temat må jag säga. Du är riktigt duktig på att efterbehandla, precis som proffsen alltid gör - inte en bild som inte är justerad.